top of page
Αναζήτηση

Τι αλλάζει στα σκάφη εκμίσθωσης χωρίς δίπλωμα ταχυπλόου – ΝΕΟ ΦΕΚ

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Λιμένων υπ’ αρ. 20 «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής».


Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 19, παράγραφος 5 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΜΒΟΣ, αναφέρει πως όλα τα σκάφη τα οποία διατίθενται προς ενοικίαση χωρίς δίπλωμα ταχύπλοου πρέπει να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα προπέλας.


pantos service παντος service
pantos service παντος service

Προστατευτικό κάλυμμα προπέλας για Yamaha 30hp


Αυτό προφανώς γίνεται για να μειωθεί σημαντικά η πιθανότητα τραυματισμού ανθρώπων από τη λεπίδα της προπέλας.



Η εφαρμογή της απόφασης με αριθμό 2131.4/90224/2022 ξεκινάει 10 ημέρες μετά την ημερομηνία δημοσίευσης, επομένως όλα τα άρθρα που περιέχει έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ. Όσον αφορά τη χρήση του προστατευτικού καλύμματος προπέλας, η τοποθέτηση και η χρήση του είναι υποχρεωτική δύο (02) μήνες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος Κανονισμού.


Θα πρέπει λοιπόν, άμεσα, από 1 Μαρτίου 2023, όλα τα σκάφη που νοικιάζονται χωρίς δίπλωμα (με κινητήρες έως 30 Hp) του Γενικού Κανονισμού υπ’ αρ.20 να προμηθευτούν τα λεγόμενα προστατευτικά προπέλας.



Προμηθευτείτε άμεσα προστατευτικά προπέλας για το σκάφος σας για να είστε νόμιμοι και κυρίως γιατί έτσι επενδύετε στην ασφάλειά σας!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ΦΕΚ ισχύει για τα σκάφη του ΓΚΛ.20 “Γενικού Κανονισμού Λιμένων υπ’ αρ. 20 «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής»”.


bottom of page